RuPaul’s Drag Race, de beste reality tv-show ooit?

Vandaag wil ik het hebben over mijn favoriete sensatie programma: RuPaul’s drag race.
Het is een talentenjacht voor DragQueens en sinds kort te zien op Netflix. Voordat het in Nederland verscheen had ik alle seizoenen al gezien, toch was het wel erg leuk om ze opnieuw te kijken met ondertiteling.
Er zijn ondertussen al 5 seizoenen en de 6e is onderweg! Netflix beschikt nog maar over 3 seizoenen met ondertiteling, hopelijk komen de andere 2 er ook aan.

ruru


Het programma is een soort mix tussen ‘project runway’ en ‘America’s next top model’ maar toch ook weer niet, we zoeken namelijk: America’s next Drag Queen SUPERSTAR. Het wordt gehost door RuPaul Charles, één van de bekendste dragqueens in de business. Hij heeft geacteerd in films, albums uitgebracht en zelfs boeken geschreven. Ook is RuPaul HET gezicht van MAC Viva Glam! Don’t worry, ik had ook nog nooit echt van RuPaul gehoord voor deze show maar dat komt omdat dragqueens in Nederland niet zo super bekend zijn, in Amerika is dat heel anders!

Tijdens de serie moeten er zo veel hilarische challenges gedaan worden zoals: Super glamour jurken maken uit vuilnis en tweedehands kleding, celebrities nadoen, heel fout acteren, een Barbie een make-over geven, make-up challenges en nog ZO veel meer.
Tegen het einde van elke aflevering is er een runway waar altijd een thema aan verbonden zit. Door middel van het kijken hoe de deelnemers gepresteerd hebben in de mini-challenge en de runway wordt een winnaar van de aflevering gekozen, deze wint immuniteit en meestal ook nog een andere super prijs. De bottom two moeten “Lipsyncen for their lives”, degene die de tofste lipsync performance geeft mag blijven en de andere moet shashayen/naar huis.

Naast dat het programma echt onwijs grappig is, is het ook wel erg leerzaam. Je krijgt veel meer inzicht in de dragqueen-scene, het zijn helemaal geen mannen die vrouwen willen zijn maar het is een vorm van kunst. Natuurlijk heb je de pageant queens er tussen zitten maar er zitten ook echte artiesten bij. Ook besef je ineens dat deze mannen het helemaal niet zo gemakkelijk hebben gehad gezien de meeste homo zijn. Sommigen zijn verstoten door hun families en komen bij een drag-familie die bestaat uit een drag-moeder en haar drag-kids. Rupaul wordt ook vaak aangesproken als “momma” omdat deze mannen hem zien als hun drag-moeder. Deze families zijn dan ook echt heel hecht omdat ze zelf hebben mogen kiezen bij wie ze willen zijn.

Verder zitten er hele leuke catchphrases in die je nooit meer uit je hoofd zult krijgen zoals:
“You better WORK!” en “It is time for you to LIPSYNC for.. your.. LIFE!”
Ook de muziek van RuPaul die vaak tijdens de runway gedraaid wordt is super catchy en fout! Heerlijk!

Het is echt een super leuke reality show die ik iedereen met een open mind aan raad, kijk ‘m vooral samen met vriendinnen en ik garandeer je een top avond! Met elk seizoen wordt het gekker, mooier en leuker.

NinaRavenRajaWillamDetox

Wat is jullie favoriete tv-show?

Veel kijk plezier!

kusjes

Een gedachte over “RuPaul’s Drag Race, de beste reality tv-show ooit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s