Wie ben ik, wie was ik, wie word ik?

Na iets te lang nadenken heb ik toch maar besloten om een blogpost over mezelf te maken. En ik vraag me af waarom dat zo ontzettend moeilijk is. Waarom kan ik niet gewoon een kop thee inschenken, zitten en zo ineens een heel artikel over mezelf schrijven?
Geen idee, so bear with me, dit heeft me echt heel veel moeite gekocht. EN IK VIND HET HEEL ENG!

wiebenik

Zoals jullie waarschijnlijk al weten heet ik Pej, of eigenlijk, Petra. Pej is meer een naam die ik mezelf aangemeten heb omdat heel veel mensen te lui waren om Petra te zeggen. Maar dat maakt niet uit, want ik vind Pej beter dan Peet klinken.
Ik woon al mijn hele leven (22 jaar) op dezelfde plek, namelijk Urk. Dat is een klein vissersdorpje ergens aan de kust van Flevoland. Niet in hetzelfde huis want ik ben op mijn 19e samen gaan wonen met Philip, een paar minuten weg van mijn ouderlijk huis. Philip is al een paar jaar mijn mattie for life, we hebben veel hoog en diepte punten gehad en we zitten eindelijk op één lijn en daar zijn we erg blij mee. We houden van elkaar en steunen elkaar en hebben beide redelijk dezelfde interesses. Niet dat Philip van make-up houdt en elke avond zijn gezicht schoonmaakt met zorgvuldig uitgekozen producten. Maar Flip en ik houden beide van lekker eten, muziek, games, onze katten, naar de bioscoop gaan en lekker alleen zijn.
Ik wil niet zeggen dat ik introvert ben maar ik ben erg graag op mezelf zodat ik kan doen waar ik zelf zin aan heb zodat ik met niemand rekening hoef te houden.

Dus, ik heb mijn naam, leeftijd en woonsituatie behandeld nu. Dan gaan we het even over werk hebben, ik werk bij een hele grote fotografiezaak in de buurt, namelijk CameraNU.nl. Ik heb een opleiding grafisch vormgeven afgerond aan het Cibap Vakcollege in Zwolle en kon direct bij CameraNU.nl aan de slag na de tijd, dus dat was wel cool. Daar zit ik nu al een tijdje en ik heb het hier echt onwijs naar mijn zin. Ik doe waar ik voor geleerd heb, ik heb leuke collega’s en in de pauze kan ik mooi even een blogje schrijven terwijl ik een broodje oppeuzel. Ik werk 36 uur per week en op die manier heb ik maandag altijd vrij, daar ben ik super blij mee want dan kan ik maandag gebruiken om niet chagrijnig te zijn.

Verder houd ik me me bezig met bruisballen, body butters en massage bars maken, dat is gewoon erg leuk om te doen en ik ga dit jaar met mijn lieve moeder (die heerlijke geurkaarsen maakt) op de kerstmarkt staan op Urk om het daar een beetje te verkopen.

Je zou denken dat ik mijn leven redelijk op orde heb zo. Nooouuu… nee. Helaas.
Ik ben een paar jaar geleden gediagnosticeerd met ADD, niet dat heel erg is maar het verklaard wel waarom ik zoveel rommel in mijn brein heb. Ik kan nooit afmaken waar ik aan begin, als het mijn interesse niet wekt dan zal ik nooit te motiveren zijn en ik ben een vreselijke sloddervos. Dat zijn maar een paar dingen van de irritante kant van ADD, er is mee te leven maar soms wou ik dat ik wat normaler kon zijn. Naast ADD-kindje zijn heb ik ook last van last van hele random paniekaanvallen, ik kan mezelf helemaal gek maken. En als kers op de taart zijn mijn sociale interactie skills niet de allerbeste. Ik zou mezelf in een korte zin wel kunnen omschrijven als: Pej kan niet zo goed opruimen en ziet er soms uit als een zenuwachtige eekhoorn.
(Maar als we nou van het woord eekhoorn, eenhoorn maken vind ik het allemaal best.)

hoi
En op deze manier ben ik vereeuwigd in het jaarboek van Cibap.

En de ontknoping van dit aardige privé verhaal:
Waarom ik ben gaan bloggen. Naast een zenuwachtige eenhoorn zijn heb ik een aantal maanden geleden een hele erge acne uitbarsting gehad op mijn gezicht. Ik, als halve gare, had het concept skincare nooit echt serieus genomen omdat, ik zit toch aan de pil, acne kan me niks! Hahaha, nou daar ben ik achter gekomen zeg. Omdat ik wel erg oppervlakkig ben als het om mijn gezicht gaat ben ik gaan onderzoeken en onderzoeken en onderzoeken totdat mijn brein het niet meer aan kon! Ik heb zo onwijs veel geleerd in een korte periode dat ik het allemaal van me af wil schrijven. Ik wil mijn kennis delen met de rest van de were– Nederland.

En omdat er vaak foutieve info gegeven wordt door beautyguru’s die eigenlijk meer van make-up weten dan van skincare, wil ik zoveel mogelijk recht proberen te zetten zodat al jullie lieve mensjes die dit lezen geen verkeerde dingen doen.
En weetje, omdat ik dan toch een blog heb.. waarom zou ik dan niet gewoon over alles wat ik leuk vind gaan ouwehoeren? Ik hou van schrijven, ondanks dat ik er niet de beste in ben, ik hou van fotografie, en ondanks dat ik in een fotografiezaak werk weet ik er bar weinig vanaf en ik hou van mensen enthousiast maken. Als ik ook maar 1 iemand kan bereiken met de dingen die ik schrijf ben ik onwijs blij.

Ik hoop alleen dat ik het vol kan houden en dat ik jullie niet vergeet als de nieuwigheid er vanaf is. Ik hoop echt zo erg dat ik met hulp van familie, vrienden en jullie kan blijven bloggen en dat ik geïnspireerd blijf door dit alles. De toekomst ziet er goed uit, ik ben blij..

Nou, ik denk niet dat ik in veel meer detail kan treden dan dit.

Dan ga ik nu even de ADD’er die ik ben uithangen: Wat is één van je lievelings-liedjes?

Bedankt voor het lezen iedereen!
kusjes

16 gedachtes over “Wie ben ik, wie was ik, wie word ik?

 1. ‘Nice story bro… And I am gonna let you finish; But what kind of underwear are you wearing?’

  Haha nee just kidding; lekker verhaal Pej! Netjes. Luv it.

 2. Hey!
  Niet zo goed in je interactie-skills? Whow, ik had dat nooit genoemd als je me dat vroeg, maar goed; hoe goed ken ik je eigenlijk?? 😛
  Vind dat je jezelf goed hebt beschreven, en heel knap van je dat je je ADD mentioned!!
  Hoop op een gegeven moment dat je dit een btje ‘onder de knie’ kan krijgen…
  Mijn favo nr. (altijd, en lach me niet uit) L’Amour Toujours- Gigi D’Agostino =P

  1. Hahaha, nou ik kan wel praten en zo maar ik ben erg snel zenuwachtig en floep er snel hele rare dingen uit. Vooral met telefoneren, omg dat kan ik echt niet.
   En ja, er valt hartstikke goed mee te leven, ik heb alleen soms een schop onder mijn kont nodig. Hahaha, Gigi is tof!

 3. Hey Pej! ik ben ook maar begonnen aan je blog 🙂 staan superleuke en interessante dingen op 🙂 gelukkig kan ik je altijd nog persoonlijk om advies vragen want zoals je gisteren zag heb ik producten vol met alcohol! volgens mij had ik net zo goed de gulle kirchberry op mun gezicht kunnen doen maja… haha gelukkig zien we er toch altijd wel uber fabuleus uit met onze MAC make up! 🙂 Ik wens je veel succes met je blog en hoop dat je volhoudt 😉
  mijn favo nmmrs op dit moment (verandert elke week) roayls van LORDE en wreckingball van Miley Cyrus

 4. Dankjewel dat ik heerlijk kan genieten van jouw superleuke etiketje wat is opgeplakt want je vergeet te vermelden dat dit etiket juist bij hele leuke spontane creatieve mensen wordt opgeplakt, ga zo door

 5. Wat mijn moeder eens tegen mijn zusje zei: Ik ben nog steeds van mening dat jij geen aandoening hebt wat je een naam zoals ADD kan geven. Jij bent gewoon Laura, met al je gebreken net zoals ieder ander mens dat heeft…. Stof tot nadenken 😉

  Voor de rest leuke blog! Je schrijft ontzettend leuk! Ik ga mijn WordPress binnenkort gebruiken voor mijn reis naar Thailand, ik hoop dat de creatieve Loosman schrijf skills ook een beetje in mijn aderen stroomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s