Nog meer mythes over gezichtsverzorging!

Normaal gesproken ben ik gek op mythes, zo lekker mysterieus en bijzonder, deze mythes vind ik helaas wat minder omdat ze wereldwijd geloofd worden. Hier ga ik weer een soort cheat sheet maken voor allemaal bizarre en geloofwaardige mythes over je huid en hoe je deze moet verzorgen!

mythes


Poriën kunnen op magische wijze open en dicht, door hitte en kou!
Nou, nee.. Het zijn geen gootsteenstoppers. Poriën zijn genetisch bepaald en kunnen niet open of dicht, je kan ze optisch kleiner doen laten lijken door bepaalde producten, bijvoorbeeld primers.

Ja maar, je kan ze kleiner stomen!
Ook niet! Door je gezicht te stomen, zwelt je hoofd als het ware op. Waardoor poriën kleiner lijken omdat je face ietsje opgezetter is. Sterker nog, je gezicht stomen is iets wat helemaal niet nodig is en eigenlijk ook schade kan doen. Stomen kan er voor zorgen dat oliekliertjes harder gaan werken zodat je huid vetter kan worden. Er kunnen haarvaatjes van knappen, waardoor je van die prachtige rode wangetjes krijgt die je eigenlijk niet wilt. Dus kijk er alsjeblieft erg mee uit.

Vaseline en minerale olie verstoppen je poriën!
Graag verwijs ik je even door naar deze post.

Ja dat zal allemaal wel, maar dan is je huid wel verstopt en deze moet ademen!
Nee hoor, je huid krijgt alle zuurstof die je nodig hebt binnen via je bloed. Je weet wel, het is bloed zijn voornaamste taak om een beetje zuurstof uit te delen aan al je organen en zo, je huid is daar ook één van.

Oh heb je last van velletjes? Er af scrubben die handel!
Wow wow wow! Even kalm.. Een velletje dat aan je gezicht hangt is natuurlijk erg vervelend maar het zit nog wel vast aan een stukje gezonde huid. Als je het er van af gaat scrubben dan maak je ook goede huid kapot wat weer kan zorgen voor korstjes en littekentjes en rode vlekjes en ga zo maar door. Je kan beter goed in blijven vetten en wachten tot het velletje vanzelf los laat.

Olie is SUPER slecht voor je huid.
Ook hier heb ik al een hele blogpost over.

Als een product zegt dat het dermatologisch getest is moet het wel goed zijn!
Ja doei. Weet je wat dat betekend? Dat er een test is gedaan op een x aantal mensen en dat er misschien 1 of 2 mensen zijn die positieve reacties hebben gehad. Kijk, dat hoeft natuurlijk niet maar vaak is het wel zo. Mensen plakken de gekste labels overal op om maar te verkopen.

Als je een vette huid hebt, hoef je geen moisturizer te gebruiken joh!
Hhhhmmmm.. Jawel. Moisturizen heet moisturizen omdat het er voor zorgt dat de barrièrefunctie van je huid werkt zoals die zou moeten doen, zo raakt je huid minder vocht kwijt. Een vette huid doet dat allemaal niet.

Als je last hebt van acne dan moet je gewoon wat vaker wassen.
Ik.. ga hier niet eens over beginnen.

Als het brand of tintelt op je gezicht betekend dat dat het werk!
Hahaha, nou, een brandend gevoel is niet echt een uitgangspunt dat aantoont dat iets werkt lijkt me. Ja, sommige producten kunnen wat branderig aanvoelen maar vaak komt dat door alcohol. Check alsjeblieft de ingrediëntenlijst als je merkt dat iets vervelend aanvoelt op de huid.

Tot zo ver mijn lijstje met mythes. Als ik er meer vind dan ga ik ze zeker onderzoeken! I love ‘m, maar het is niet zo cool als mensen het allemaal gaan geloven.

Even eerlijk, welke dacht jij dat er waar was?

Bedankt voor het lezen!

kusjes

4 gedachtes over “Nog meer mythes over gezichtsverzorging!

  1. Ja, same here; 1 jr. de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan, en daar heb ik geleerd om eerst te stomen/warmen v/d huid voordat je een masker neemt/geeft ivm het ‘openen’ v/d poriën… maar het is ms. dan zo dat de huid dan meer opneemt?!? 😛
    Je kan bij die ‘als je last hebt van acné dan moet je gewoon vaker wassen’ ook nog een link naar die andere blog van je zetten 😉

    1. Je gezicht neemt inderdaad meer op als deze vochtig is, maar het maakt niet of je je gezicht even nat maakt met lauwwarm water of met stoom.
      Bij de schoonheidsspecialiste stomen ze inderdaad ook wel eens maar dat is geen super hete stoom, dus dat is al minder ‘erg’ dan dat je met je hoofd over kokend water gaat hangen. Heet = slecht voor huid punt. ^^ Lauwwarm is the way to go!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s