Mijn skincare routine!

Nu heb ik zoveel lopen vertellen over skincare maar hoe ziet die routine van mij er eigenlijk uit?
Zoals ik in een vorige post verteld heb, ik heb best veel moeite gehad met acne en verkleuringen. Gelukkig zijn de ontstekingen bij mij nu zo goed als weg en heb ik alleen nog maar te kampen met roodheid van littekentjes en hier en daar een nog eens een pukkel maar ik heb de situatie aardig onder controle nu! Daarom neem ik skincare best wel serieus, ik wil niet terug gaan naar een huid waar ik niet bij mee ben.

DSC_5197

Nou dit is het dan, alles wat ik gebruik momenteel!

‘ s ochtends

Allereerst! Water! Met koud/lauw/lauwwarm, dat ligt serieus aan waar ik zin in heb die dag, maak ik mijn gezicht vochtig. Ik maak een kommetje van mijn handen en laat dat vollopen met water, dan druk ik mijn gezicht daar in en dep daarna mijn gezicht weer voorzichtig wat droger.

DSC_5201
Als ik merk dat mijn gezicht nog wat vettig aan voelt gebruik ik 1 pompje Cetaphil en dat wrijf ik niet langer dan 20 seconden over mijn gezicht en spoel daarna mijn gezicht weer af zoals hierboven beschreven. Maar héél vaak doe ik dit ook niet en is wassen met water voldoende.

DSC_5206
Als mijn gezicht nog een beetje vochtig is smeer ik deze in met CeraVe crème. Dit is helaas niet in Nederland te koop maar de Cetaphil lotion lijkt hier heel erg op!

DSC_5199
Als de CeraVe creme ingetrokken is smeer ik mijn gezicht en hals in met Biodermal SPF50. Alles wat ik over heb op mijn handen smeer ik dan daar ook goed in.
Onthoud wel dat je een kleine eetlepel aan zonnebrand nodig hebt voor je gezicht alleen! Een klein beetje zonnebrand heb je niks aan omdat daar niet voldoende bescherming in zit.
Wat ik dus doe is mijn gezicht insmeren en ik laat de witte waas gewoon zitten, dan ga ik mijn tanden poetsen zodat de zonnebrand in kan trekken. Als ik klaar ben met tandenpoetsen kan ik de overgebleven zonnebrand gewoon helemaal insmeren tot je er niets meer van ziet. Geef zonnebrand altijd even de tijd om in te trekken, dan is die witte waas zo weg.

Dan is mijn gezicht ’s ochtends helemaal klaar! Dan kan ik mijn make-up op doen en de hele dag lekker op kantoor doorbrengen.

’s avonds

DSC_5205
Ook nu maak ik eerst mijn gezicht vochtig en begin daarna met mijn OCM (dit doe ik vaak onder de douche). Ik heb zelf een mix van castor olie, druivenpit olie en wat tea tree olie.
Deze veeg ik dan af met een washandje of microvezel doek en aan de hand van hoe droog mijn gezicht voelt ga ik dubbel cleansen. Soms dan pak ik de Cetaphil cleanser om daar mee te wassen maar soms pak ik ook honing. Honing is ook heel fijn om je gezicht mee te reinigen en daar ga ik binnenkort ook een post over maken. Dan dep ik het voorzichtig helemaal droog.
DSC_5198
En dan is mijn gezicht helemaal schoon en ik smeer het om de dag in met CeraVe creme of Differin gel. Differin gel is erg uitdrogend maar werkt geweldig tegen acne, je kan die via de huisarts of dermatoloog aanvragen, je hebt er een recept voor nodig.

En dat is alles!
Ik ben er achter gekomen dat minder meestal meer is als het om skincare gaat, als je maar weet wat je doet.
Omdat ik momenteel de Differin gel gebruik pak ik liever geen BHA of AHA’s omdat mijn huid al erg dun is..

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en ik ben heel erg benieuwd naar wat jullie doen met jullie gezicht!

Wat is jullie favoriete skincare product en waarom?

Bedankt voor het lezen!
kusjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s