Schilderen omdat ik meer creatief wil doen!

header

Hallo iedereen! Vanochtend werd ik wakker en ik zou achter de computer gaan zitten om een blog post te schrijven over honing of over BHA en AHA’s of iets anders skincare gerelateerd. Maar ik heb sinds gisteren een schilderij hangen dat ik gemaakt heb tijdens een vrijgezellen feestje van een hele lieve vriendin. Het schilderij is gemaakt bij Splashart in Arnhem en de naam zegt precies wat het inhoud, een doek op de grond en gooien met verf. Ik ben echt nog steeds super blij met het resultaat!

Mijn übervette gooi-en-klieder werk!
Mijn übervette gooi-en-klieder werk!

En ineens had ik helemaal geen zin meer om een complete blogpost uit te schrijven maar om lekker te gaan schilderen. Ik doe het bijna nooit en ik weet van mezelf dat ik het wel kan en erg leuk vind. Maar dat heb ik met veel meer dingen nu ik er over nadenk, ik kan ook redelijk tekenen maar dat doe ik eigenlijk ook nooit meer, vroeger wel, ik heb namelijk dummies vol met tekeningen en schetsen! Waarom verslons ik mijn creativiteit zo?
Ondanks dat het nog geen nieuw jaar is wil ik mezelf alvast een nieuw goed voornemen doen, ik wil namelijk elke zondagochtend iets creatiefs gaan doen. Dan heb ik ruim 3 uur het huis helemaal voor me alleen omdat Flip erg lang op bed kan blijven liggen. Dus waarom ga ik in die 3 uur niet superleuke DIY dingen maken of schilderen of tekenen of een super moeilijke make-up look of iets dergelijks maken? Dat lijkt me beter dan op de bank gaan zitten niksen en tv kijken bijvoorbeeld.

Dus, vanaf nu doop ik mijn zondagen om tot Creabea-zondagen of de creatieve zondag of.. weet ik veel, ik moet er nog even een leuke titel voor verzinnen. Dus vanaf nu gaan jullie elke zondag iets creatiefs zien!

Oké, wat heb ik dan net gemaakt?
Ik liep al een tijdje rond met het idee om een edelhert te tekenen of schilderen dat een alziend oog op zijn voorhoofd heeft. Vraag me niet waarom maar ik vind het alziend oog heel tof en het gewei van herten ook dus 1+1=Pej.

Dit is een schetsje dat ik even super snel heb gemaakt om voor mezelf het idee duidelijk te krijgen.
DSC_5220

Hier heb ik mijn spulletjes klaargelegd.

Een glaasje water voor de penselen, een glaasje ranja voor mezelf, een canvasdoek van de Action, verf van de Action (of Xenos?), Penselen en andere ongein, bakpapier om de verf op te mengen en acryl poppen ogen waar ik er nog wel 1000 van heb.
Een glaasje water voor de penselen, een glaasje ranja voor mezelf, een canvasdoek van de Action, verf van de Action (of Xenos?), Penselen en andere ongein, bakpapier om de verf op te mengen en acryl poppen ogen waar ik er nog wel 1000 van heb.

En hier ben ik al weer bijna klaar en was ik helemaal vergeten foto’s te nemen van het proces..
DSC_5211

Troep maken kan ik als de beste!
Troep maken kan ik als de beste! Check ook hoe die ranja nog niet aangeraakt is..

Ik moet nog even uitvogelen hoe ik deze posts wil gaan doen dan, of ik er een soort van tutorial van maak of dat ik gewoon iets in elkaar flans en het in vogelvlucht aan jullie laat zien.

Want hier is namelijk alweer het eind resultaat:

Alziend Edelhert
Alziend Edelhert

En omdat ik toch zo lekker bezig ben met mijn meesterwerken laat ik ook gelijk één van mijn favoriete eigen schilderij zien:
DSC_5219

Ik hoop echt dat jullie het leuk vonden om te zien! Alle input is welkom voor volgende week, dus mijn vraag aan jullie:

Willen jullie liever tutorials zien of alleen processen en eindresultaten?
En hoe moet ik deze creatieve zondag noemen, heeft iemand nog een leuk idee voor een titel?

Bedankt voor het lezen!
kusjes

2 gedachtes over “Schilderen omdat ik meer creatief wil doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s