Honing! Hoe, wat, waar, waarom?

I love honing! Ik doe het door m’n thee, over m’n zoete snacks en over hartige snacks! Honing is super veelzijdig en kan voor zo ontzettend veel dingen gebruikt worden. Vandaag ga ik proberen jullie allemaal net zo enthousiast te maken over honing als ik!

honing!

Honing om te eten!

Honing heeft zoveel voordeel als het opgegeten wordt. Heel veel mensen associëren zoet met slecht en dat klopt in meeste gevallen ook wel (helaas). Maar honing kan heel positief werken op je lijf! Het kan je immuunsysteem een lekkere opkikker geven omdat het vol zit met vitaminen, mineralen en enzymen die het lichaam beschermen tegen bacteriën. Ook werkt het erg positief op de darmen, mensen die vaak last hebben van een slechte spijsvertering of obstipatie kunnen voor de warme maaltijd een grote eetlepel honing nemen om problemen als deze tegen te gaan.

Honing om te smeren!

We weten ondertussen dat honing echt super gaaf is maar er meer! Ik weet dat veel mensen huiverig zijn voor de OCM, dus wat dachten jullie van de H(oning)CM? Je kan honing namelijk ook prima als cleanser gebruiken. Waarom zou je dat doen?:

  • Het is echt super zacht voor de huid. Het droogt de huid niet uit en het zal altijd zachter aanvoelen dan wat voor facewash dan ook.
  • Het is erg antibacterieel van zichzelf dus werkt ook fantastisch op de onzuivere huid.
  • Een klein beetje gaat erg lang mee.

Hoe doe je het dan?

  • Maak je gezicht vochtig, dit is heel belangrijk want als je je gezicht droog houd en er een klodder honing op gaat zitten wrijven wordt het echt een super plak zooi. Dus nat maken die handel!
  • Neem een beetje honing in de handen en wrijf dat er even tussenin, zo maak je de honing warm en meer handelbaar.
  • Was je gezicht zoals je met elke cleanser zou doen, wrijf het er lekker in en masseer je gezicht. Altijd als je je gezicht reinigt moet je dat doen alsof je een luxe behandeling krijgt, zo maak je het ook wat leuker voor jezelf.
  • Woooops, nu is er wat in je mond beland, geen probleem want honing is toch mega lekker.
  • Als je denkt dat je klaar bent (na 2 a 3 minuten) was je gezicht dan goed schoon met koud/lauw water, als je niet alles er goed af krijgt wordt het namelijk een plakboel als het droog is. No worries, honing lost super snel op in water dus het is niet moeilijker dan normaal.
  • Dep je gezicht droog met een schone handdoek (of voor de mensen die net als ik last hebben van “ik wil niet 1000 handdoeken wassen per dag”-syndroom, dep het droog met keukenpapier) en ga door met de routine die je gewend bent of gebruik een fijne moisturizer.

Ik gebruik heel vaak nog honing na mijn OCM of als ik mijn gezicht even een lekkere opkikker wil geven. Je kan honing ook lekker als masker gebruiken natuurlijk maar in plaats van het er gelijk af spoelen kun je het een minuutje of 15 laten zitten, dat is ook erg lekker.

Probeer wel altijd honing te vinden waarvan je weet dat het goed is. Meestal als er op de ingrediëntenlijst nog iets anders staat dan alleen honing is het niet oké. Kijk ook of er aangegeven wordt of de honing uit EU-landen komt. Honing waar aangegeven staat dat er ook ‘honing’ gebruikt is uit niet EU-landen betekend vaak dat er suikersiroop is toegevoegd aan het product of dat de honing te vroeg uit de raten is gehaald en verkeerd behandeld is, dat betekend dat de honing van veel mindere kwaliteit is.

Als je de kans krijgt zoek dan alsjeblieft Manuka honing op want dat spul is echt door de skincare goden aan ons gegeven.

Oh ik kan nog wel uren doorgaan over de geweldige eigenschappen van honing maar ik laat het voor deze post even hier bij.

Gaan jullie de HCM proberen?

Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb!
Bedankt voor het lezen,
kusjes

4 gedachtes over “Honing! Hoe, wat, waar, waarom?

  1. Ik gebruik altijd honing in mijn DIY lipscrubs en dat werk ook erg goed 🙂 Het receptje kan je vinden op mijn blog. Het jouwe ga ik ook zeker eens proberen! Ik vond je trouwens via BBB en volg je nu ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s