Voedsel dat wél op je gezicht kan!

Ik ben net als veel anderen echt wel gek op DIY maskertjes. En omdat ik deze blog gestart ben met het idee om jullie te behoeden voor de slechte dingen die je niet op je gezicht moet doen, leek het me wel leuk om ook een positievere post te maken waar in ik vertel welke dingen wél kunnen!
Bij elk ingrediënt leg ik uit wat de voordelen zijn en met die informatie kun je zelf je eigen persoonlijke maskertje maken!

watdoejewelopjeface

1. Honing.
Ik heb hier al een hele post over gemaakt en kan er zo nog ééntje over schrijven.

2. Thee.
Rode, groene, witte en zwarte thee kan gebruikt worden op de huid. Kijk alleen wel uit dat het geen citrus-thee is in verband met de pH-waarde. Werkt goed als anti-oxidant!

3. Klei
Ik ben echt groot fan van bentoniet en kaolin klei! Bentoniet is geweldig als je last hebt van acne en verstopte poriën. Meng het met appelcederazijn want op die manier wordt de pH-waarde uitgebalanceerd. Kaolin kun je wel met water gebruiken en is minder ‘agressief’ dan bentoniet. Klei kun je ook gebruiken om als soort ‘lijm’ te gebruiken voor je DIY-maskertjes, het blijft goed op de huid zitten en droogt langzaam op.

3. Aloë
Is heel prettig voor een beschadigde huid omdat het verzachtend werkt.

4. Kurkuma
Werkt net als thee ook als anti-oxidant en werkt verlichtend op de huid. Goed tegen acne dus!

5. Aspirine
Let op dat je wel aspirine pakt en geen paracetamol, het is namelijk niet hetzelfde! Aspirine bestaat voornamelijk uit salicylzuur dat goed tegen acne werkt.

6. Banaan/Komkommer/Avocado’s/Blauwe bessen/etc.
Zolang je op de pH-waarde van het fruit let, kun je eigenlijk alles wel gebruiken (behalve zure dingen als citroen en limoen en zo). Verschillend fruit heeft verschillende voordelen! Banaan zit vol met vitamine A, B en E dus werkt goed tegen huidveroudering. Komkommer werkt verfrissend en verzachtend. Avocado zit weer vol met vitamine A, D en E die erg verzachtend en verzorgend werken. Ik kan wel een hele tijd zo door gaan maar een snelle Google met “[fruitsoort] on skin” kom je ook een heel eind!

7. Havermout
Havermout is echt heel erg goed voor de huid, gebruik wel havermout waar geen suiker en gedroogd fruit en dergelijke in zit. Havermout werkt heel goed tegen een droge huid en zit vol met goede vetjes die de huid een boost kunnen geven.

8. Glycerine
Glycerine trekt water aan. Erg fijn voor een huid die toe is aan wat meer vocht.

9. Amandel/kokos-melk
Zit vol met vitamine E en kan goed gebruikt worden om een masker wat meer vloeibaar/smeerbaar te maken.

10. Olie
Check mijn OCM post voor meer info over verschillende oliën!

Over yoghurt:
Hier heb ik een beetje dubbele gevoelens bij. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs dat yoghurt voordelen heeft als het op de huid komt. Dat geldt trouwens voor heel veel zuivel producten. Er zijn theorieën maar geen hard bewijs zeg maar. Zuivel producten kunnen veel vet bevatten dat verzachtend kan werken op de huid, daarom vinden mensen yoghurt zo fijn denk ik.
Kijk trouwens wel uit als je last hebt van ontstoken acne, yoghurt kan dat namelijk verergeren. Ik ben zelf meer fan van amandel melk of kokos melk om die reden. Maar als je het toch gaat gebruiken in een masker, gebruik dan alsjeblieft gewoon doodnormale ongezoete yoghurt of kwark.

Nou, nu heb je wat basics om een masker mee te maken. Pak een blender, gooi er wat havermout, honing, kaolin klei, amandel olie, banaan en glycerine in. Tadaaa, je eigen super verse gezichtsmaskertje! Ja kan er onwijs mee variëren dus leef je uit.

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen.

Wat is jullie lievelings- gezichtsmasker?

Bedankt voor het lezen,
kusjes

4 gedachtes over “Voedsel dat wél op je gezicht kan!

  1. Super leuk.om te lezen! Mijn favo masker is die asprine met honing. Knapt me huid echt echt van op!! Ondanks mijn informatie en blog verslaving, heb ik het voorlopig te druk om je artikelen te gaan ontdekken (tentamenperiode) maar dat ga ik zeker nog doen! Ik heb namelijk een hele moeilijke huid en haar en ben altijd op zoek naar goede (wetenschappelijk onderbouwde) info daarover. Greets

      1. Im back hehe! Hele domme misschien maar bedoel je met thee.. Droog: dus de blaadjes in een theezakje of thee: als in vloeistof dat we drinken? Wil namelijk een diy thee masker maken door het te mengen met een stevige substantie die geschikt is voor de huid waardoor ik het op me gezicht kan smeren. Maar weet dus niet welke van de 2 opties ik moet gebruiken. Oh ben ook blij met je artikel over ‘wat niet op je huid smeren’. Ik gebruik de diy deo met baking soda en nu snap ik waarom mijn oksels naar de maan gingen! Op zoek dus naar een alternatieve simpele diy deo want vind het veel te leuk om een natuurlijke deo te gebruiken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s