Koken met Pej: Wraps met Cajun-kip

Gisteren heb ik één van mijn favoriete maaltjes gegeten en ik dat moest ik gewoon even met jullie delen! De foto’s zijn met mijn telefoon gemaakt gisteravond omdat ik nog steeds niet in het bezit  ben van een knappe camera, dus mijn excuses dat de foto’s een beetje gaar zijn. Ik moet zeggen dat ik het wel echt heel leuk vond om dit receptje uit te schrijven dus bereid je voor op meer van dit soort posts in de toekomst! Ik hou van koken en zeker als het allemaal onder een half uurtje kan, niet veel geld kost en ook nog eens super lekker is.

kokenmetpej

Dit heb je nodig als je dit net zo wilt doen als ik:
Kip
Wraps
Cajun kruiden
Kip kruiden (hoeft niet, kan wel)
Broodkruim/paneermiddel
Sla (wat je lekker vindt, ik had hier nog rucola liggen)
Een blikje mais
Een blikje bonen
Een handje peterselie
Uitje (wat je lekker vindt, ik had hier nog een sjalotje liggen)
Mayo
Crème fraîche
Peper & zout naar smaak
Citroensap (hoeft niet, kan wel)

ingredienten

Voor de kip:
Snijd de kip in stukjes/reepjes en mik er wat kruiden overheen, ik houd wel van kruidige kip dus ik gooi er een beetje zout, peper, cajun en een heel klein beetje kip kruiden overheen. Daarna rol je dit lekker door de broodkruimels. Dit hoeft niet stukje voor stukje maar gooi er gewoon wat overheen en kneed met 1 hand een beetje in de wilde weg.
Zet met je schone hand een pan op het vuur en laat deze goed heet worden, gooi daar wat kokos/olijf/zonnebloem/whatever-olie in, dat hoeft niet zo veel te zijn, je wilt dat je kip lekker krokant wordt dus het hoeft niet te drijven in olie.

rauwekip

Was je handen, veeg je snijplank schoon en leg deze andersom op je aanrecht, zo hoef je ‘m maar 1x af te wassen en krijg je geen salmonella, win-win.
Check je kip & schud even om

gebakkenkip

Voor de vulling:
Snipper je uitje en je peterselie en gooi dat in een bakje/kommetje/iets waar het in kan en trek je blikjes mais en bonen open. Laat deze even uitlekken en spoel ze af. Dat slimey gedoe dat op bonen zit is niet zo erg lekker. Doe dit in hetzelfde bakje waar je je ui en peterselie ook in hebt zitten en knijp er wat citroensap over uit. Roer/schud dit lekker door elkaar heen en zet het even aan de kant.
Check je kip & schud even om. 

Voor de saus:
Voor elke eetlepel mayo, doe je ook een eetlepel crème fraîche. Voor 2 personen doe ik altijd 2 eetlepels mayo en 2 eetlepels crème fraîche, dus reken maar uit. Gooi daar naar hartenlust Cajun kruiden doorheen en eventueel wat peper en zout. Roer door, proef en knik tevreden met je hoofd terwijl je met je vinger in je mond zit.
Check je kip & schud even om

vulling

Wraps:
Prik een paar gaatjes in de verpakking en nuke deze even in de magnetron. 40 seconden will do. Ga ondertussen met je kip spelen, check of alles een beetje gaar en krokant is en zet het vuur uit als je de magnetron hoort piepen.

Leg een wrap op je bord, smeer daar een flinke lepel van je saus overheen. Schuif er wat van die mais/bonen vulling op, leg daar wat kip bovenop en als finishing touch maak je het af met wat (gewassen) sla.

lekkerewrap

Ik leg altijd alles in het midden neer zodat ik dit kan doen voor meer eet gemak:
tortillasrollen

Maar dat maakt eigenlijk helemaal geen bal uit want alles valt er alsnog uit. Ik denk dat we hier uit kunnen concluderen dat wraps onmogelijk zijn om netjes te eten.

Ik hoop dat jullie het gaan uit proberen! Dit is zonder twijfel mijn favoriete recept voor maaltijd wraps, en je zit na twee van deze rakkers ook prop vol.

Wat eten jullie het liefst?

Bedankt voor het lezen!
kusjes

3 gedachtes over “Koken met Pej: Wraps met Cajun-kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s