Medicijnen die nog wel eens voor acne willen zorgen!

HOI.
Ik ben er weer. Sorry dat het allemaal zo lang duurt. Ik weet niet wat me overkomt maar ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat ik in het donker naar werk fiets en dat ik in het donker naar huis fiets. :c Stomme aarde rotatie. Het zou gewoon niet al donker mogen zijn om 5 uur (!!!)

Anyhow. Ik ben er weer en ik ga mezelf pushen om weer regelmatig te updaten. Mijn post met comedogene ingrediënten was (ondanks dat hij best pittig was) erg populair. Daarom heb ik ook wat informatie opgezocht over medicijnen die kunnen zorgen voor acne.

checklist

!!! NEEM ALSJEBLIEFT WEL JE MEDICIJNEN ALS ZE VOORGESCHREVEN ZIJN DOOR EEN DOKTER/ARTS/DESKUNDIGE.
ACNE <<<<<<<<<<<<<<<<<<< ERNSTIGE ZIEKTE. Vaak (en gelukkig) zijn de meeste medicijnen ook maar tijdelijk !!!!

Deze lijst deel ik zodat mensen die bepaalde medicijnen slikken kunnen zien of hun acne daar aan gerelateerd is. Het is helaas niet anders. Ook voor deze lijst geld natuurlijk weer “Jouw ervaringen kunnen anders zijn”.
Zo heb ik een vriendin die prednison slikt en nergens last van heeft, terwijl het één van de meest vervelende medicijnen is die voor veel meer kan zorgen dan alleen acne..

De lijst:

Betamethason
Budesonid
Cabergoline
Carbamazepine
Clofazimine
Cyclosporine
Dactinomycin
Danazol
Dantrolene
Famotidine
Gabapentine
Ganciclovir
Isoniazide
Isosorbide mononitraat
Lithium
Medroxyprogesterone
Mesalazine
Nandrolon
Nilvadipine
Nimodipine
Pentostatin
Phenytoin/Delatin
Pimozide
Prednisolon
Pyrazinamide
Ramipril
Risperidal/risperidon
Ritonavir
Sertraline
Stanozolol
Suprefact
Topiramaat
Vitamine B12 en andere B-vitamine’s

Stel je krijgt te maken met medicijnen, waar we niet van uit gaan natuurlijk, maar stel; Je dokter schrijft je iets uit de lijst voor dan zou je misschien kunnen overleggen voor alternatieve opties of medicijnen.
Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Bedankt voor het lezen!
kusjes

Bronnen:
http://sideeffects.embl.de/se/C0702166/
http://sideeffects.embl.de/se/C0175167/

Tosti, A. (2013). Update in Cosmetic Dermatology. (A. Tosti & D. Hexsel, Eds.). Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg. doi:10.1007/978-3-642-34029-1
(Hahaha, iemand met de achternaam Tosti, wat een lol)

4 gedachtes over “Medicijnen die nog wel eens voor acne willen zorgen!

  1. Hoi ik dacht dat ik al een reactie had ahter gelaten maar zie het niet terug bij deze.. Ik heb net je blog ontdekt (nog voor je laatste comment ;)). Zie er leuk uit. Ik ga hier zeker nog ’s rondkijken. Groetjes!

    1. Gelukkig! Ik ken nog iemand die daar ook helemaal geen last van heeft. Maar mijn zus en ik hebben er wel héle erge acne van gekregen.
      Ik ga er denk ik binnenkort nog wel wat dieper op in, eerst even onderzoeken of het misschien genetisch bepaald is dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s