Is duurder nou echt beter?

Op gebied van skincare verschillen de prijzen nog al, zo kun je een dagcrème kopen voor €7,- maar ook voor €130,-. Elke keer kan ik me zo verbazen over prijzen van bepaalde merken. Vaak word ook gezegd dat dure producten beter zijn omdat ze luxe en bijzondere ingrediënten bevatten. Maar onthoud dat de volgorde waarin de ingrediënten worden vermeld weerspiegelen aan de concentratie van dat ingrediënt in het product. Bijvoorbeeld: Is ‘water/aqua’ als eerst vermeld? Dan bestaat je product voornamelijk uit water. Belooft je product vol te zitten met groene thee infusie maar staat het ergens onder aan de lijst? Jaaa… Dan krijg je daar dus niet zo heel veel van mee.
Zit je zonnebrand wel vol met zink oxide, titanium dioxide of avobenzon? Deze ingrediënten zijn cruciaal (en de meest gebruikte) in zonnebrand. Niet? Dan ben ik bang dat je tegen vrij weinig beschermt word..

duurder

Tegenwoordig heeft een goede crème meer nodig dan alleen glycerine en wassen om als degelijk te kwalificeren. Bevat je crème bijvoorbeeld vitamine E/tocopherol of antioxidanten die ergens in het midden van de ingrediëntenlijst vermeld worden? Oh zit het in dit mooie glazen potje? Alle oxidanten die er in zaten zijn dus nu helemaal weg..

Ik neem even Crème de la Mer als voorbeeld van dit praatje. We nemen een kijkje naar de eerste (dus de meeste) ingrediënten van deze dure gezichtscrème:

1. Algen extracten/zeewier – Klinkt allemaal wel lekker en leuk en zo maar er is géén onderzoek of artikel dat dit spul rimpels tegen gaat. Het is een planten extract en er zijn veel meer onderzochte en bewezen (planten) extracten die wél werken zoals; argan olie, abrikozen pit olie, ferulinezuur, etc. Ook is algen extract super comedogeen!
2. Minerale olie – babyolie.
3. Petrolatum – vaseline.
4. Glycerine – Elke gezichtscrème die op de wereld te vinden is bevat dit spul. Het trekt vocht aan en wordt al jaaaaaaren gebruikt door alles en iedereen.
5. Een berg aan hydraterende en redelijk goedkope plant oliën – Hoppa, spullen die ik cool vind! Dit spul is inderdaad wel chill en vindt je ook niet in elke creme. MAAR, La Mer propt alles in een potje met een dekseltje dus elke keer als je dat opent en er zuurstof bij laat verminder je de werking van de oxidanten die er in zitten tot er uit eindelijk vrij weinig meer over blijft..
6. Limoen extract & Eucalyptus olie – “Hahahaha! Waarom?” huil ik terwijl ik me af vraag WAAROM ze er zulke irriterend middel in doen.

Maar, Crème de la Mer helpt je huid dus wel? Nouja, de kick die je krijgt van een crème op je gezicht smeren ter waarde van 130 euro helpt daar ook wel aan mee en de vaseline en glycerine helpen ook echt wel met het mooi maken en houden van je gezicht. Is het zijn prijs waard? Logisch en technisch gezien, echt niet..

Mijn punt met dit verhaal is dat je nooit van merknamen moet uit gaan. En dat als een product uit een bepaalde lijn goed is, dat nog niet hoeft te betekenen dat de héle lijn goed is..
Leer van deze post en ga met deze kennis nou eens op zoek naar goede gezichtsverzorging. Goedkoop of duur, houdt die ingrediëntenlijst in de gaten en zorg dat je iets vindt dat voor je werkt!
Kennis is macht!

Bedankt voor het lezen,
kusjes

Bron

Een gedachte over “Is duurder nou echt beter?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s