Beauty bullsh*t! #01 Detox food pads

Er is een nieuwe reeks geboren! Eindelijk heb ik weer een beetje inspiratie en dat heb ik allemaal te danken aan Groupon die weer eens een geweldige actie hadden!


Ik wil eens in de zoveel tijd een beauty product/legende/DIY uitpluizen en ontmaskeren. Ik ben 100% voor de waarheid en mijn doel in het leven is om al mijn kennis te delen met de mensheid (lees: mensen die mijn blog lezen).

Vandaag wil ik het hebben over DETOX FOOD PADS.
Voor de mensen die niet weten wat dit is, aanschouw deze pracht:

wow such foot woah such pad wow

Is het niet geweldig?! Je lijf detoxen terwijl je slaapt! Het enige dat je hoeft te doen is een pad onder je voet te plakken voordat je naar bed gaat!

Oké, wat beloven deze pads?

“De Detox Foot Pads werken volgens het principe van osmose druk in een plant. Boom wortels transporteren water naar andere takken gebruik makend van zijn semi-permeable membraam. De warmte van de Detox Foot Pads helpen om het zweet van de voetzool te absorberen. De voetzool is de plaats waar de meeste zenuwen van ons lichtaam eindigen. Daarom is de voetzool het ook de ideale plaats om Detox Foot Pads te kleven om zo afval en toxische materialen op te vangen dat uitgedreven worden door het zweet van de voet. U hoeft dus niet in een speciale machine te liggen, uw voeten in zout water te dompelen of speciale kuren te volgen. U kleeft gewoon de detox pads op uw voeten (of elders) en laat de heilzame bestanddelen hun werk doen. Wie absorptie van gifstoffen zegt, zegt automatisch betere bloeddoorstroming, slaapbevordering en pijnvermindering, verminderen en verdwijnen van ontstekingen.”

Even voor de duidelijkheid. Ik ben groot voorstander van goed voor je lijf en geest zorgen. En ik weet ook dat je voeten een fundamenteel onder stelsel van je lichaam zijn, ik loop namelijk zelf ook op steunzolen en ik weet hoe rot het is als je voeten niet helemaal doen wat ze horen te doen. Ze dragen je hele gewicht, ze doen dus heel veel werk. Als je voeten een afwijking hebben kan dat heel veel nadelen hebben op de rest van je lijf.
Dus ik begrijp waarom dit product zich op de voeten focust.

Goed! Laten we deze grap eens even onder de lopen nemen.

Want waar zijn deze pads nou eigenlijk van gemaakt?

Ik heb de drie belangrijkste ingrediënten hier benoemd. Deze informatie heb ik van deze site. Als je wilt weten wat er nog meer in zit kun je natuurlijk altijd even kijken.

Dextrine (68,25%) bevordert de absorptie van de toxines uit het lichaam
Perliet (7%) ontneemt vocht en slaat het op
Houtazijn (5%) vergemakkelijkt het verwijderen van de afval uit het lichaam

    

Dit is wat ik denk:

Dextrine wordt gewonnen uit zetmeel
Perliet trekt vocht aan (denk aan de korrels in de kattenbak)
Houtazijn stinkt

Nu voor het wetenschappelijke gedeelte.
Je maakt je klaar voor bed, plakt die stickers onder je voeten en gaat slapen.
Dit is wat er gaat gebeuren: Je gaat zweten, dat doe je namelijk best wel veel als je slaapt. Het perliet in de ‘detox’ pad zorgt er voor dat er veel van die zweet aangetrokken wordt. In zweet zit jodium. Jodium heeft in zijn vloeibare staat een hele grappige chemische reactie op dextrine (zetmeel). Het kleurt namelijk bruin/rood. Bron (Beetje weird en viezig)

Dus, nu je zweetvoetjes een mooie donkere kleur op je pads achter gelaten hebben lijkt het net alsof het serieus gewerkt heeft. Dan heb je nog al die azijn die er in zit. Omdat het gedroogd is heeft het niet zo veel geur, maar als het in contact komt met vocht laat het een hele nare geur los. Dat verklaart de bizarre geur die van de pads komt als ze ineens vol zitten met “gifstoffen”.

Puntje bij paaltje/TL;DR: BULLSH*T! Werkt dus voor geen meter. Het is maar een treurige goocheltruck, bedacht door een Aziaat die snel wat geld wou verdienen, en dat is hem nog gelukt ook!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en dat jullie ook meer van deze reeks willen zien! Laat het weten in de comments.

kusjes

Afbeeldingen zijn zeer random van google geplukt. De links en afbeeldingen zijn niet ge-edit!

4 gedachtes over “Beauty bullsh*t! #01 Detox food pads

  1. haha leuk artikel! ik heb zelf ook voor mijn studie erg vaak de jodium detectieproef moeten uitvoeren maar wist niet dat het ook in zweet voorkwam.

    1. Niet veel, maar genoeg om de verkleuring voor elkaar te krijgen! Ook las ik later dat de azijn (onder andere hout en bamboo) ook een handje meehelpen in de verkleuring! Het is zo’n goedkope truc!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s