Tip van Pej: Acne pleisters!

Hoi allemaal, het lijkt misschien een beetje alsof ik jullie weer vergeet maar dat is niet zo. Ik ben achter de schermen bezig met mijn site. Daar zien jullie nu weinig van maar dat komt binnenkort allemaal wel!

Ik beloof bij deze dat ik in ieder geval  één update per week ga doen en dat wil ik langzaam gaan opbouwen tot een stuk of drie en eventueel een video. Maar ik moet eerst een ritme zien te vinden. Ik vind het echt zo leuk maar ik wil teveel en doe te weinig.

acnepleisters

Maar voor vandaag heb ik wel iets heel leuks.
Wie van jullie is er schuldig aan om alsnog aan een puist te komen terwijl je weet dat het niet slim is? Om daarna er achter te komen dat je niet alles er uit krijgt en dat de rode vlek eigenlijk alleen maar opvallender is geworden? Ik weet dat het slecht is en dat ik er tegen preek maar één van de eerste dingen die ik dus doe als ik een pukkel krijg is er aan gaan zitten. I’m only human.. :c

Deze post is handig voor jou als je betrekking hebt op één van de volgende dingen:
• Wit hoofdje / witte punt / white head in het Engels. Je snapt me wel.
• Per ongeluk een puistje hebt open gekrabd/gewreven
• “PER ONGELUK” een puistje hebt open gekrabd/gedrukt

In Amerika hebben ze speciale pleisters tegen acne, deze worden Nexcare acne patches genoemd. Ik heb me helemaal kapot gezocht maar hier in Nederland zijn ze naar mijn weten niet te krijgen helaas.

Deze speciale pleisters bevatten namelijk hydrocolloïd. Dat is een stof die wondvocht, bacteriën en pus kan absorberen. Zo’n pleister wordt ook wel eens een tweede huid genoemd. Het sluit namelijk wondjes af, absorbeert alle viezigheid en zorgt er voor dat er geen bacteriën bij kunnen komen. Er ontstaat geen korstvorming onder de pleister. Omdat er een ‘tweede huid’ op de acne ligt kun je er ook per ongeluk aan zitten zonder dat er gelijk weer allemaal bacteriën aan komen.
Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

Wat jammer dat deze acne pleisters niet in Nederland zijn te krijgen… Was er maar een alternatief.
Oh wacht, dat is er. Deze pleisters zijn namelijk precies hetzelfde als BLARENPLEISTERS!

blarenpleisters

Je hoort het goed, blarenpleisters.
Knip ze op maat (met een schone schaar) en maak de plek goed schoon voordat je het er op plakt. De voordelen zijn te veel om op te noemen eigenlijk maar hier zijn een paar:
Ze vallen niet erg op, je kan niet meer bij de puist (dus ook geen nieuwsgierige vingertopjes of nagels), je kan er mee slapen, véél minder kans op littekentjes, je kan zien wanneer de pleister ‘vol zit’, witte puntjes zijn meestal met een dag weg, open gekrabde wondjes helen sneller en het is ook nog eens super voordelig!
Als je wilt zien hoe de pleister er na gebruik uit ziet moet je even scrollen voor de foto’s, alle viezigheid is er namelijk in opgezogen en daardoor verkleurd de pleister. Geweldig! Waarom hebben we dit nog niet in Nederland? Gelukkig werken de blarenpleisters precies hetzelfde maar zullen we ze alleen even op maat moeten knippen.

Voor mij zijn deze pleisters een uitkomst! Hopelijk voor jullie ook.
Bedankt voor het lezen!

Tot snel!
kusjes

3 gedachtes over “Tip van Pej: Acne pleisters!

  1. Ooooh ik wil ook zulke puistpleisters! Gewoon voor ’s nachts. Ben bang dat een blarenpleister niet zo handig gaat zijn, maar ik kan t altijd proberen. Die dingen heb ik toch altijd op voorraad…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s