Beauty bullsh*t! #02 Neus strips!

Vandaag wil ik het hebben over neus strips. Iedereen kent ze wel en heeft ze ooit ook wel eens gebruikt, of gebruikt ze nog steeds! Ik heb het zelf ook gedaan hoor, want het is ook eigenlijk wel een heel leuk iets om te doen. Kijken wat voor viezigheid er allemaal uit je neus komt. Maar ondertussen weet ik beter. In deze blogpost heb ik uitgelegd wat die “mee-eters” nou eigenlijk zijn. Het zijn namelijk geen mee-eters maar talgdraadjes die daar gewoon horen te zitten. Google maar eens sebaceous filaments!

neustrips

Wat beloven deze strips?
Een schone neus vrij van
mee-eters”!

Waar zijn ze van gemaakt?
Polyvinyl alcohol
Kaoline
Bentoniet
Parabenen

Dit is wat het doet:
Polyvinyl alcoho
l: Een lijmsoort
Kaoline: Een kleisoort
Bentoniet:
Een kleisoort
Parabenen: Zorgt er voor dat de strip zo’n 1000 jaar goed blijft

Omdat je de polyvinyl alcohol nat maakt, blijft deze aan de huid kleven. Dit droogt uiteindelijk op en dan wordt het hard. De kaoline en bentoniet klei die er in zit is bij lange na niet genoeg om goed effect te hebben op de huid.
Bij het pijnlijke proces van de strip van je neus aftrekken kun je je poriën uitrekken (onherstelbaar) en zelfs gebarsten haarvaatjes creëren die alleen maar weg te halen zijn met laser behandelingen. Niet alleen is dat al een reden om het niet meer te doen, maar de poriën op je neus zijn met een dag weer opgevuld. Het is dus dubbel onzinnig..

gebarsten-haarvaatjes-grote-porien

Conclusie:
Neus strips zijn
een stomme grap van marketeers die ons onzeker doen laten voelen over iets wat iedereen heeft. De puntjes op je neus zijn geen mee-eters! Natuurlijk kun je mee-eters op je neus hebben maar 99% van de tijd zijn het sebaceous filaments!
Neus strips zijn gewoon een lapje polymeerstof met een flinke lading kleeflijm er op die er voor zorgen dat je je huid kapot trekt. Gebruik ze dus nooit
meer, het doet namelijk he-le-maal niks voor je!

Als je je er echt zo onzeker voelt probeer ze dan minder opvallend te maken met salicylzuur en/of glycolzuur. Maar onthoud dat iedereen ze heeft en dat niemand ze ziet behalve jij zelf.

Liefs,
Pej

3 gedachtes over “Beauty bullsh*t! #02 Neus strips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s